5 Nisan 2024 Cuma

Yerel Seçimler, CHP ve Uzak Durulması Gereken İnsanlar

Yerel Seçimler, CHP ve Uzak Durulması Gereken İnsanlar
Süleyman ÖZEROL

Bugün 31 Mart 2024...
Ülkemizde herkes yerel seçimlere odaklandı. Belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar önümüzdeki beş yıl görev yapmak üzere yeniden seçilecek.
Siyasi partiler güçleri oranında seçim çalışmalarını yürüttüler. Ancak görüldüğü kadarıyla iktidar partisi ve yandaşlarının devletin olanaklarını kullandığı gözden kaçmadı. İstanbul almak için on yedi bakanlığın seferber edildiğini basından öğrendik.
Seçimde ekonomi, sağlık, eğitim ve kültür başta olmak üzere temel konular başa güreşmesi gerekirken; dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet gibi konuların seçim malzemesi olması gerçekten çok acı bir durum...
Mahkeme kararı olmadan birilerini suçlu, hain, terörist, terörist destekçisi ve benzeri sıfatlarla nitelendirmek, ilan etmek ülkemizdeki bazı partilerin neredeyse seksen yıllık seçim malzemesi olarak ayrı bir durum…
Dört liralık akaryakıtın 45 lira, beş liralık Euro’nun 35 lira, ev kiralarının emekli maaşının üzerine çıkması; yolsuzluk, fuhuş, adaletsizlik, düzeysizlik ve daha pek çok olumsuz konu ve davranışların tavan yaptığı dönemde hala ‘vatan millet Sakarya’ edebiyatı yapılıyor; kadınların modasını ülke sorunu yapan partiler ülkeyi yönetiyorsa vay halimize...
Sıraladığım bütün bu olumsuz davranışları araştırmayan, çözüm önerilerini hiçe sayan, çözüm getirmeyen iktidar ve yandaşlarının, bunları iktidar edenlerin kötüyü yeğlediklerini söylenebilir. Kısacası halkımızın büyük bir bölümü olumsuzluklardan ve kötüden yana!
Bakalım bugünkü seçimde halkımız nasıl bir davranışta bulunacak?

Türkiye'nin Birinci Partisi CHP

Ve basın, ‘Türkiye'nin birinci partisi artık CHP’ diye manşet attı.
CHP zaten 100 yıldır ülkemizin birinci partisidir.
Demokrasi havarisi kesilen Demokrat Parti, CHP'nin içinden çıkmıştı. 27 Mayıs’tan sonra kurulan MHP, CHP'nin Altı Okunu ve Atatürk'ün tamamlayıcı ilkelerinden bazılarını bir araya getirerek dokuza çıkarmış ve Hitler’e özenerek ırkçılığı öne çıkarmakla siyasette yer almıştı. Adalet Partisi, Güven Partisi ve daha pek çok parti CHP'nin içindeki ılımlılardan kurulan partiler oldu. 12 Eylül'den sonra kurulan partiler de temel olarak CHP'nin siyaset ilkelerine benzer bir şekilde kuruldular.
1946'dan sonra CHP tek başına iktidar olmadı. Bu nedenle CHP'yi değerlendirirken, 46 öncesi ortam ve koşullarına göre değerlendirmeniz gerekir. En azından 5 yıllık bir dönemde tek başına iktidar olduğu zaman da karne verebilirsiniz.

Uzak Durulması Gereken İnsanlar

Yaşadığımız ve gördüğümüz kadarıyla ülkemizde toplumsal yapının yozlaşmış, kokuşmuş, gericileşmiş bir yapının olduğu gerçeğine bağlı olarak -her ne kadar kalıplaşmış söylemler olsa da- toplumsal paylaşım sitesi Facebook'taki bir paylaşıma değinmek istiyorum.
Dört insandan uzak durulmalıdır.
1. İyiliği inkâr edecek kadar nankör olan insandan.
2. Doğruyu göremeyecek kadar kör olan insandan
3. Yalnız şu savunacak kadar cahil olan insandan.
4. İnsanların acısından ve çaresizliğinden zevk duyan insandan.
Aslında bu modeller oldukça çoğaltılabilir. Çünkü dünyada ne kadar insan varsa o kadar da bakış açısı ve davranışlar vardır.
Bu yazıya doğaçlama olarak üç dörtlük yorum yazdım.

Kul olan bunlara âşık olmuştur
Ne kadar söylesen yine vazgeçmez
Anasını babasını bellesen
Kellesini kessen 
yine vazgeçmez

Cahiller deveden inatçı olur
Nerede b*k varsa gider oturur
Hem de durmaz din imandan dem vurur
Kıblesini tutsan yine vazgeçmez

Kaval dinlemeyen sürü güdülmez
Kalbi kara kullar ıslah edilmez
Süleyman da bu kullara güvenmez
Cenneti versen de 
yine vazgeçmez

Bunu yeniden gözden geçirerek düzenlemeliyim, hatta ‘biraz daha geliştirmeliyim’ diye düşündüm. Ancak özü verdiğimi düşününce -şimdilik- yeterli gördüm.

Ankara, 31 Mart 2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder