24 Haziran 2024 Pazartesi

Elektrik, Su, Yol Sorunları ve Ballıkaya’da Bayramlaşma

ELEKTRİK, SU, YOL SORUNLARI ve BALLIKAYA’DA BAYRAMLAŞMA

Süleyman ÖZEROL

Eşim ile yaz dönemi köyümüz Ballıkaya'da kalmak üzere 11 Haziran 2024 Salı akşamına doğru Ankara Telekom önünde İstanbul Kemaliye arasında sefer yapan Elazığ Murat otobüsünü beklemeye başladık. Bir süre sonra Prof. Dr. Yaman eşi ve oğlu ile geldi. Eşi Ali Bey ve oğlunu bırakarak ayrıldı. Ali Bey ile Ballıkaya ve Şah İbrahim Veli Ocağından, Ocak Köyü ve Hıdır Abdal Ocağından, Hekimhan dergisi ve kitaplardan çeşitli ülke sorunlarından söz ettik. Babasıyla ilgili olarak hazırladığı kitabı armağan etti. ‘Türk Moderninde Bir Alevi Din Bilimcisinin Seyir Defteri Mehmet Yaman Dede’, Ankara 2018.
Saat 18.00-18.30 arası otobüs geldi ve hareket ettik, sabah saat 05.00 sıralarında Arguvan’da indik. Ali Bey ve oğlu Kemaliye Ocak köyüne gitmek üzere devam ettiler. Köyden gelen araç ile hanımla köye döndük.

Elektrik ve Su Kesintisi

Köyde bizi ilk karşılayan, elektrik ve su kesintisi oldu.
Ballıkaya'da geçmiş yıllarda yaşanan elektrik kesintisi pek çok elektrikli ev eşyasının bozulmasına, yangınlar çıkmasına neden olmuştu. 2015 ve 2023 yıllarında yaşanan büyük yangınların da kopan ve birbirine sürtünen elektrik tellerinden çıktığı öne sürüldü. 2015 yangını ile ilgili elimde çok sayıda fotoğraf var. 1987 yılında kurulan trafo ve hatlar yenilenmezse daha çok yangınlar çıkacağı, daha çok alet araç gere bozulacağa benziyor...
İçme suyu boruları geçen yıl yenilendi, teşekkür ediyoruz. Dileriz daha pek çok yangına neden olmadan, elektrikli ev araç gereçleri arızaları yaşanmadan yetkililer elektrik konusuna da eğilir.

Diğer Bir Sorunumuz Yol İle İlgili...

Diğer bir sorunumuz yol ile ilgili…
Hekimhan Arguvan ilçeler arasında orta noktada bulunuyoruz. Otobüs neden bu güzergâhtan değil de 23 kilometre daha fazla yol kat ederek Yazıhan üzerinden Arguvan’a gidiyor dersiniz?
Hekimhan'dan Ortabağ düzine geldiğinizde biraz ileride de bağırsak deresinde yolun tepe üzerinden götürüldüğünü, üstelik inişli ve çıkışların olduğunu, yılan gibi kıvrıldığını görürsünüz. Yine İğdir köyüne ulaştığınızda hemen köyün altında büyük araçların kaldığı yolun yine inişli çıkışlı ve yılan gibi kıvrımlı olduğunu görebilirsiniz.
Bağırsak deresinden geçen yolun eğiminin ve dönemeçlerinin azaltılması ve yolun genişletilmesi ile İğdir girişindeki yolun Salıcık köyü doğrultusunda götürülerek eğiminin azaltılması yol hizmetini daha olumlu duruma getirecektir.

Ballıkaya'da Karadirek'te Bayramlaşma

Kış dönemi 15 16 ev kalırken yazın bu sayının yüzlere vurduğu Ballıkaya da bayramlarda da yoğunluk yaşanır. Kurban bayramının ilk günü 16 Haziran 12-24 Pazar Ankara Çankaya Belediye Başkanı mıyız olan köylümüz Hüseyin Can Güneri’n katılımı ile bayramlaşma yapıldı.
Kurban Bayramının birinci günü (16 Haziran 2024 Pazar) saat 13.00’te Ballıkaya Cem Kültür Evi (Karadirek) Yazlık Yemekhanesinde Ballıkayalılar bayramlaşma töreninde bir araya geldiler.
Bayramlaşmada Ballıkaya Muhtarı Merdan Çelik, Ballıkaya Dernek Başkanı Mehmet Ali Güner, Ballıkayalı olan Ankara Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, Hekimhan CHP İlçe Başkanı Sedat Öztürk, İlçe Yönetimden Ercan Ercan, Ankara Etimesgut CHP'den Hüseyin Güner, Ballıkaya köylüleri ve çevre köylerden bulunanlar oldu.
Ballıkaya Derneği adına Yusuf Öztürk, konuklara hoş geldiniz konuşması yaparak, bulunanların bayramlarını kutladı. Konukların Ballıkaya’nın sorunlarında yardımcı olmaları konusunda istemlerini de dile getirdi.
Baba ocağı Ballıkaya'da köylüleriyle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, "Tüm hemşerilerimizin bayramını kutluyorum" dedi.

Ballıkaya'da Hüseyin Can Güner'in Kurbanı

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, 16 Haziran Kurban Bayramının ilk gününde Ballıkaya'da bayramlaşmaya katıldı. Daha sonra Malatya'da çeşitli ziyaretlerde bulundu.
23 Haziran 2024 Pazar günü Malatya’da Malatyalı eczacı Bahar Karakaş ile aileleri arasında sade bir törenle nişanlandı.
Başkan Hüseyin Can Güner, 25 Haziran 2024 Salı günü de köyü Ballıkaya'da Ballıkaya Cem Kültür Evinde (Karadirek) kurban verdi. Kurbana Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer, Güngör tarım Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güngör, sanatçı Muharrem Temiz, grafikçi Seyran Uğurlu, Başkan Hüseyin Can Güner'in ailesi akrabaları, eczacı nişanlısı Bahar Karakaş ve ailesinin Keller köyünden aile bireyleri, Ballıkaya köylüleri ve çevre köylerden gelen konuklar katıldılar.
Artık her cuma günü Hekimhan'da olacağım Hekimhan'da alışveriş ve orada ki Hekimhan dergisi aboneleri ve okurlar ile sohbetler derken Her Cuma saat 8.13.00 arası Hekimhan'da olacağız. Zaman zaman da derleme ve araştırmalar sürdürülecek Ekim sonuna kadar da boş durmayıp hem dergi hazırlıkları Hem kitap çalışmaları hem diğer işleri yapacağım 2025 yılına da hazırlıklarım sürecek...

24 Haziran 2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder